Saturday, December 27, 2014

КАВАДАРЕЧКА VS НЕГОТИНСКА ЕЛКА

Thursday, December 11, 2014

ГРЕШКА

Отишла Трпана во селската црква да се исповеда.
- Оче згрешив, се сексав со попот Ставре од другата црква. Голем грев ли е тоа?
- Најголем ќерко, ти припаѓаш тука, на оваа црква!СООБРАЌАЕЦ

Сообраќаец сопрел некој возач кој му бил сомнителен...
- Дувнете овде ве молам - му вели на возачот, подавајќи му балон за алко-тест.
- Не можам, имам астма, еве лекарско уверение...
- Тогаш ќе морате да дојдете со мене во станица за да ви земеме крв.
- Не може ни тоа, имам хемофилија.
- Ајде тогаш одете по белава линија десетина чекори.
 - Не можам, пијан сум.